Welkom bij onze kennisbank

Tip: Start met typen in het bovenstaande veld voor een zoekopdracht of browse door de documenten via onderstaande categorieën.

< Alle onderwerpen
Printen

Video jaarwerk Incura paramedie 2023

Op woensdag 18-1-2023 en donderdag 19-1-2023 hebben we een webinar gehouden over het jaarwerk 2023 voor de paramedie. De handleiding kan je terugvinden via deze link: klik hier

Veelgestelde vragen hebben we samengevat en de antwoorden vind je hier:

Q: Is het jaarwerk paramedie voor Edevop en Abakus hetzelfde als voor Incura?

A: Ja dat is het geval, de stappen in het jaarwerk zijn identiek, je kan daarom ook het webinar en de handleiding zonder problemen gebruiken.

Q: Ik heb een contract met de zorgverzekeraar maar gebruik Infomedics om te factureren, geef ik dan bij stap 1 aan dat ik een contract heb of niet?

A: De vraag wel/geen contract met de zorgverzekeraar staat helemaal los van het feit of er via Infomedics gefactureerd wordt. Als je wel een contract hebt met de zorgverzekeraar geef je bij stap 1 aan dat je wel een contract hebt door geen vinkje te zetten bij geen contract. Als je geen contract met de zorgverzekeraar hebt, dan zet je wel een vinkje bij ‘geen contract’.

Q: Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars, moet ik dan alsnog stap 1 doorlopen?

A: Ja, je geeft dan bij elk concern aan dat je geen contract hebt door de knop ‘geen contract’ aan te vinken bij stap 1.

Q: Kan je al declareren voordat je het jaarwerk hebt gedaan?

A: Dat is niet mogelijk, dit omdat er nog geen tarieven in jouw Incura omgeving staan. We raden aan om pas eind februari te beginnen met declaren omdat je dan er zeker van bent dat alle patiënten zijn overgestapt van verzekeraar. Als je eerder gaat factureren loop je het risico dat er een aantal behandelingen afgekeurd kunnen worden omdat de factuur naar de ‘oude’ verzekering van de patiënt is gegaan.

Q: Het afgelopen jaar gebeurde het geregeld dat bij het maken van de overeenkomst code 03 ipv 04/05 aangemaakt werd bij kinderfysiotherapie. Kan ik er vanuit gaan dat het bij het aanmaken van de overeenkomsten allemaal in 1x op 04/05 komt te staan of is het aan te raden toch alle overeenkomsten nog te controleren?

A: Incura zal CSI code 003 op de overeenkomst zetten als nog niet bekend is dat een kinderfysiotherapeut de behandeling doet. Om dit probleem te voorkomen is het noodzakelijk om eerst een behandeling in de agenda te zetten en pas daarna een overeenkomst aan te maken. Dan zal de juiste CSI code in de overeenkomst komen.

Categorieën