Welkom bij onze kennisbank

Tip: Start met typen in het bovenstaande veld voor een zoekopdracht of browse door de documenten via onderstaande categorieën.

< Alle onderwerpen
Printen

Video jaarwerk Incura paramedie 2024

Op woensdag 24-1-2024 en donderdag 25-1-2024 hebben we een webinar gehouden over het jaarwerk 2024 voor de paramedie. De handleiding kan je terugvinden via deze link: klik hier

Veelgestelde vragen hebben we samengevat en de antwoorden vind je hier:

Q: Is het jaarwerk paramedie voor Edevop en Abakus hetzelfde als voor Incura?

A: Ja dat is het geval, de stappen in het jaarwerk zijn identiek, je kan daarom ook het webinar en de handleiding zonder problemen gebruiken.

Q: Ik heb een contract met de zorgverzekeraar, maar gebruik Infomedics om te factureren, geef ik dan bij stap 1 aan dat ik een contract heb of niet?

A: De vraag wel/geen contract met de zorgverzekeraar staat helemaal los van het feit of er via Infomedics gefactureerd wordt. Als je wel een contract hebt met de zorgverzekeraar geef je bij stap 1 aan dat je wel een contract hebt door geen vinkje te zetten bij geen contract. Als je geen contract met de zorgverzekeraar hebt, dan zet je wel een vinkje bij ‘geen contract’.

Q: Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars, moet ik dan alsnog stap 1 doorlopen?

A: Ja, je geeft dan bij elk concern aan dat je geen contract hebt door de knop ‘geen contract’ aan te vinken bij stap 1.

Q: Kun je al declareren voordat je het jaarwerk hebt gedaan?

A: Dat is niet mogelijk, dit omdat er nog geen tarieven in jouw Incura omgeving staan. We raden aan om pas eind februari te beginnen met declareren, omdat je dan er zeker van bent dat alle patiënten zijn overgestapt van verzekeraar. Als je eerder gaat factureren loop je het risico dat er een aantal behandelingen afgekeurd kunnen worden, omdat de factuur naar de ‘oude’ verzekering van de patiënt is gegaan.

Q: Als je geen contract hebt met een zorgverzekeraar wordt nooit de code 001 of 003 overgenomen in de overeenkomst, is dat wel zo wanneer het jaarwerk gedaan wordt?

A: Incura overeenkomsten worden alleen op verzekeraars niveau bijgewerkt voor de indicatiecodes, indien het gedeclareerd wordt aan de cliënt dan zul je dit zelf moeten aanpassen.

Q: Hoe zit het met de handmatige controle op indicatiecodes met een jaar overstijgende limiet (CSI 010 t/m 017 en 020 & 021)?

A: Let op: Incura houdt géén rekening met indicatiecodes met een limiet die over meerdere kalenderjaren geteld moet worden (indicatiecodes 010 tot en met 017, 020 en 021). Een voorbeeld hiervan is de indicatiecode 011: deze wordt gebruikt bij Claudicatio Intermittens en heeft een limiet van 37 behandelingen over een periode van 12 maanden. Deze periode kan uiteraard over een
jaargrens heen lopen.


Wanneer Incura een overeenkomst genereert, en wanneer daarbij een van de bovenstaande indicatiecodes wordt gebruikt, dan zal steeds de volledige limiet opnieuw gepresenteerd worden zonder te salderen met behandelingen die in het voorgaande jaar al zijn vergoed. Bijvoorbeeld: is indicatiecode 011 van toepassing, en zijn hierop in 2023 al 10 zittingen vergoed, dan wordt voor 2024
opnieuw een limiet van 37 aangehouden terwijl het ‘verbruik’ van 2023 hiervan afgetrokken moet worden!


Omdat de bovenstaande indicatiecodes maar weinig voorkomen, vragen we je het volgende te doen als onderdeel van het jaarwerk:

  • Genereer het overzicht ‘Overeenkomsten’ met peildatum 31-12-2023
  • Groepeer dit overzicht op de kolom ‘Indicatiecode’
  • Verifieer handmatig de overeenkomsten waarin de indicatiecodes 010 t/m 017 worden aangetroffen

De behandelingen die in 2023 op de indicatiecode zijn gefactureerd, vul je in bij ‘Aantal elders besteed’ in de details van de betreffende overeenkomstregel.

Categorieën