Welkom bij onze kennisbank

Tip: Start met typen in het bovenstaande veld voor een zoekopdracht of browse door de documenten via onderstaande categorieën.

< Alle onderwerpen
Printen

Week 2 Incura v 4.161.0

Deze week worden er opnieuw wijzigingen doorgevoerd in Incura, dit betreft alle disciplines. Naast algemene verbeteringen om de snelheid en stabiliteit van Incura te verbeteren, en om de continuïteit nu en in de toekomst te verzekeren, biedt de nieuwe versie ook nog de onderstaande aanpassingen.

GGZ

Jaarwerk beschikbaar voor Volwassenen en Jeugd GGZ

In de voorgaande releasenotes melden we al dat het jaarwerk voor de Volwassenen en Jeugd GGZ beschikbaar is voor 2024. In deze versie hebben we nog een paar ‘puntjes op de i’ gezet om de jaarwerkfuncties verder te verduidelijken, en om te zorgen dat zo snel mogelijk alles in gereedheid is voor het nieuwe jaar!

Hier vind je de handleiding voor het jaarwerk voor Volwassenen GGZ: https://kb.incura.nl/knowledge-base/handleiding-jaarwerk-volwassenen-ggz-2024/

Voor Jeugd GGZ: https://kb.incura.nl/knowledge-base/handleiding-jaarwerk-jeugd-ggz-2024/

Ben je nog niet vertrouwd met de jaarwerk-functies van Incura, of zou je daar gewoon nog eens een overzicht van willen krijgen? Schrijf je dan in voor een van onze webinars via deze link:

Jeugd GGZ: https://www.incura.nl/event/jaarwerk-jggz/

Volwassen GGZ: https://www.incura.nl/event/jaarwerk-ggz/

FT/OT/ER/LO

Jaarwerk 2024 beschikbaar (inclusief alle tarieven)

Vanaf deze Incura-versie kun je alle stappen van het jaarwerk doorlopen voor 2024. Je vindt deze net zoals vorig jaar vanaf het Incura Dashboard via Beheer -> Jaarwerk.
Aangezien patiënten nog tot eind januari van zorgverzekeraar kunnen overstappen en er nog aanpassingen in de tarieflijsten kunnen komen, adviseren we het jaarwerk pas eind januari of begin februari uit te voeren.
Onze handleiding voor het uitvoeren van het jaarwerk vind je hier. Ben je nog niet vertrouwd met de jaarwerk-functies van Incura, of zou je daar gewoon nog eens een overzicht van willen krijgen? Schrijf je dan in voor een van onze webinars via deze link: https://www.incura.nl/event/jaarwerk-fysio-logo-ergo-oefen/.

Zorgvergoeding.com

Voor het ophalen van de polisinformatie 2024 wordt door zorgvergoeding.com aangeraden om nog even te wachten met het doen van het jaarwerk. Begin januari zijn er namelijk nog geen polissen van 2024 zichtbaar. Zodra de gegevens bij Vecozo bekend zijn gaan ze matchen en de verschillen navragen en bijwerken.

UZOVI-codes en concerns bijgewerkt
Onderdeel van het jaarwerk is dat alle UZOVI-codes in Incura zijn bijgewerkt volgens de meest actuele versie van het UZOVI-register. Ook de indeling in concerns is zoveel mogelijk aangepast naar de ‘inkoopconcerns’ zoals Vektis die beschrijft.

Tarieven voor 2024 beschikbaar
Incura bevat met ingang van deze release alle bekende tarieflijsten voor 2024

 voor fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie en logopedie. Zo kun je snel en foutloos je eigen tarieflijsten aanmaken! Zie de informatie over de jaarwerkstappen voor het gebruik van deze tarieven.

LDF/LDO 10.0

Vanaf deze release voldoet Incura aan de nieuwe specificaties (versie 10.0) van de LDF- en LDO-aanlevering. Dit betekent ook dat een aantal meetinstrumenten een update heeft gekregen: zie de onderstaande tabel. De vraag is uiteraard om de meest recente versies van de meetinstrumenten te gebruiken, zie daarvoor het onderstaande.

Actie: bijwerken van meetinstrumenten

Om de actuele meetinstrumenten te kunnen zien, moet in Incura de lijst van bekende instrumenten worden bijgewerkt. De beheerder van je Incura-omgeving kan dat voor je doen, mogelijk ben je dat natuurlijk zelf. Ga hiervoor naar Dashboard > Beheer > Instrumentbeheer, en kies voor de functie ‘Bijwerken instrumenten’ (zie schermfragment).

TIP! je herkent de actuele versies van meetinstrumenten voor LDF aan de toevoeging ‘LDF’ in de naam

TIP! het kan een paar minuten duren voordat de instrumenten zijn bijgewerkt. Na het starten van de functie ‘Bijwerken instrumenten’ kun je gewoon verder werken, Incura rondt de functie dan op de achtergrond af.

Hieronder staan de meetinstrumenten die onder LDF 10.0 een nieuwe versie hebben gekregen:

LDF-nummerVersie LDF 10.0Naamgeving LDF 10.0Oude versieOude naam
1826Claudicatio periodieke vragenlijst5Claudicatio vragenlijst 5
2362Hartrevalidatie periodieke vragenlijst1Hartrevalidatie vragenlijst
2383COPD periodieke vragenlijst2COPD vragenlijst CZN
2982Osteoporose periodieke vragenlijst1Osteoporose vragenlijst CZN

Uitstel en verdere voorbereidingen nieuwe declaratiestandaard GDS801 (FT/OT/ER/LO)

Op 19 december jl is bekend geworden dat de nieuwe declaratiestandaard GDS801 voor de paramedie niet vanaf 1 april 2024 zal gelden, maar vanaf 1 juli 2024. Incura lag op schema voor invoering op 1 april, dus uiteraard ook voor de nieuwe datum. Onze voorbereidingen, waaronder deelname aan de landelijke ketentest, gaan gewoon verder.

Categorieën