Welkom bij onze kennisbank

Tip: Start met typen in het bovenstaande veld voor een zoekopdracht of browse door de documenten via onderstaande categorieën.

< Alle onderwerpen
Printen

Week 6 Incura V4.76.0

Deze week (week 6) worden er diverse aanpassingen doorgevoerd in Incura. Hieronder kunt u lezen welke aanpassingen dit zijn.

Alle disciplines

Facturatie meldingen per therapeut
Het is nu mogelijk voor therapeuten die geen financieel beheerder zijn om de eigen facturatie meldingen te controleren en op te lossen. De beheerder kan dit aanzetten onder Beheer > Gebruikersbeheer door de functie ‘Eigen facturatiecontrole’ aan te vinken (indien geen financieel beheerder).

Hierna ziet elke therapeut met deze rechten de functie op zijn/haar dashboard.

De therapeut ziet de controle meldingen in de Facturatie controle. In ‘Stap 1: selectie’ selecteert de therapeut de praktijk en de periode. Vervolgens klikt de therapeut op ‘Controleren’.  

In ‘Stap 2: controlemeldingen’ verschijnt de lijst met meldingen voor de episodes waarvan de therapeut hoofdbehandelaar is. Door te dubbelklikken op de melding navigeert u direct naar de juiste plek. Zodra de melding is opgelost kunt u hercontroleren om te controleren of de melding verdwenen is. Nadat alle meldingen zijn opgelost, kan de wizard gesloten worden door op ‘sluiten’ te klikken.

Nadat alle meldingen zijn weggewerkt kan de financieel beheerder factureren.

LET OP: mocht de facturatie wizard van de financieel beheerder al open staan terwijl de zorgverleners de meldingen controleren, dan dient de financieel beheerder de facturatie wizard eerst te ‘hercontroleren’ voordat de facturen aangemaakt worden.

GGZ

JGGZ: handmatig trajecten op status ‘Gefactureerd’ zetten

Als u actief bent in de Jeugd GGZ, en u gebruikt één van de facturatiewijzen ‘PxQ’ of ‘Vaste prijs per periode’, dan kan het voorkomen dat u een traject niet de status ‘Gefactureerd’ kunt geven. Hiervoor is namelijk altijd een afsluitende ‘eindfactuur’ nodig. Maar wat als u ontdekt dat het traject afgerond moet worden terwijl alle bedragen al in rekening zijn gebracht? In dat geval zal een eindfactuur voor een bedrag van nul euro verschijnen. Hoewel dit eerder werd toegestaan, leidt een nulfactuur tegenwoordig helaas tot afkeur van uw factuur.

In bovenstaande situatie is een creditering nodig om de status ‘Gefactureerd’ te bereiken, zonder dat uw factuur wordt afgekeurd wegens een nulbedrag. Het traject kan nu niet op een eenvoudige manier worden ‘bevroren’.

Er is nu een oplossing beschikbaar om alsnog de betreffende trajecten te bevriezen, door handmatig de status van een traject op ‘Gefactureerd’ te zetten. Hiervoor gebruikt u een speciale functie die uitsluitend beschikbaar is voor Incura-gebruikers met de rechten van een ‘Beheerder’. Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid? Neemt u dan contact op met onze Customer Support (support@incura.nl of 088 – 946 2273) voor het activeren van deze functie.

Categorieën