Welkom bij onze kennisbank

Tip: Start met typen in het bovenstaande veld voor een zoekopdracht of browse door de documenten via onderstaande categorieën.

< Alle onderwerpen
Printen

week 1 Incura v4.117.0

Incura versie 4.117.0 bevat diverse aanpassingen voor de verbetering en versnelling van Incura. Hieronder kunt u lezen welke aanpassingen dit zijn.

Logo, Fysio, Ergo & OT

Jaarwerk 2022
In deze release zijn voorbereidingen voor het jaarwerk 2022 opgenomen, dit komt in de tweede helft van januari volledig beschikbaar.

GGZ

Validatie van DBC’s met alleen intake of diagnostiek
Validatie van DBC’s die alleen een intake of diagnostiek bevatten, en die voor overgang naar het Zorgprestatiemodel werden afgesloten, bleken vaak niet gevalideerd te kunnen worden. In een nakomende publicatie van dinsdag 4 januari jl. heeft de NZa een tweetal extra uitzonderingen in de validatieregels aangebracht die dit alsnog mogelijk moeten maken. Dit betreft de validatieregels val6619 en val6641. Deze uitzonderingen zijn ook per direct in Incura beschikbaar.

Jaarwerk Jeugd GGZ beschikbaar
Met ingang van deze Incura-versie kunt u het jaarwerk voor de Jeugd GGZ uitvoeren. Ga hiervoor vanuit het Incura Dashboard naar Beheer -> Jaarwerk JGGZ. De werking van de stappen is hetzelfde als vorig jaar. De handleiding voor het Jaarwerk Jeugd GGZ vindt u hier.

TIP! Voer direct stap 4 van het Jaarwerk JGGZ uit om het berichtenverkeer goed te laten verlopen. De rest kan eventueel ook later.

Jaarwerk Volwassenen GGZ is grotendeels beschikbaar
Door de komst van het Zorgprestatiemodel wijkt de overgang naar 2022 natuurlijk af van de voorgaande jaarovergang. Toch zijn de stappen van het jaarwerk in principe gelijk. De handleiding voor het Jaarwerk Volwassenen GGZ vindt u hier.

Het is mogelijk om nog even te wachten met het jaarwerk tot februari, omdat dan de verzekeraars van alle patiënten bekend zijn.
De tarieven kunnen nu ook nog wijzigen.
Facturatie wordt uiterlijk 1 april mogelijk, maar we werken er hard aan om dit eerder mogelijk te maken.

Categorieën