Welkom bij onze kennisbank

Tip: Start met typen in het bovenstaande veld voor een zoekopdracht of browse door de documenten via onderstaande categorieën.

< Alle onderwerpen
Printen

Week 1 Incura v4.143.0

Deze week worden er opnieuw diverse aanpassingen doorgevoerd in Incura voor de verschillende disciplines. Hieronder lees je welke aanpassingen dit zijn.

Logo, Fysio, Ergo & OT

Het Jaarwerk 2023 is beschikbaar!
Vanaf deze Incura-versie kun je alle stappen van het jaarwerk doorlopen voor 2023. Je vindt deze net zoals vorig jaar vanaf het Incura Dashboard via Beheer -> Jaarwerk.
Aangezien patiënten nog tot eind januari van zorgverzekeraar kunnen overstappen en er nog aanpassingen in de tarieflijsten kunnen komen, adviseren wij het jaarwerk pas eind januari uit te voeren.
Onze handleiding voor het uitvoeren van het jaarwerk vind je hier. Ook kun je deelnemen aan onze gratis webinars over het jaarwerk, meer informatie hierover op Incura Academie.

Zorgvergoeding.com

Voor het ophalen van de polisinformatie 2023 wordt door zorgvergoeding.com aangeraden om nog even te wachten met het doen van het jaarwerk. Begin januari zijn er namelijk nog geen polissen van 2023 zichtbaar. Zodra de gegevens bij Vecozo bekend zijn gaan ze matchen en de verschillen navragen en bijwerken.

UZOVI-codes en concerns bijgewerkt
Onderdeel van het jaarwerk is dat alle UZOVI-codes in Incura zijn bijgewerkt volgens de meest actuele versie van het UZOVI-register. Ook de indeling in concerns is zoveel mogelijk aangepast naar de ‘inkoopconcerns’ zoals Vektis die beschrijft.

Tarieven voor 2023 beschikbaar
Incura bevat met ingang van deze release alle bekende tarieflijsten voor 2023 voor fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie en logopedie. Zo kun je snel en foutloos je eigen tarieflijsten aanmaken! Zie de informatie over de jaarwerkstappen voor het gebruik van deze tarieven.

GGZ

Jaarwerk Jeugd GGZ beschikbaar

Met ingang van deze Incura-versie kun je het jaarwerk voor de Jeugd GGZ uitvoeren. Ga hiervoor vanuit het Incura Dashboard naar Beheer -> Jaarwerk JGGZ. De werking van de stappen is hetzelfde als vorig jaar.

De handleiding voor het Jaarwerk JGGZ 2023 vind je hier.

Tip! Voer direct Stap 4 van het jaarwerk uit om iJW berichten te kunnen versturen en ontvangen: Beheer > Jaarwerk JGGZ > Stap 4: Instellingen 

Jaarwerk Volwassenen GGZ beschikbaar

Ook het jaarwerk voor de Volwassenen GGZ is vanaf deze release volledig beschikbaar. Een deel van de voorbereidingen vond je al in de voorgaande releasenotes. De stappen van het nieuwe jaarwerk zijn in principe gelijk aan de voorgaande jaren. Belangrijke veranderingen zijn:

  1. Selectief doorvoeren van tarieven: bij het samenstellen van een tarieflijst kun je nu eenvoudig filteren welke ZPM-prestatiecodes voor jou relevant zijn. Vervolgens kun je alleen die codes opnemen in je tarieflijst, zodat je tarieflijsten zo overzichtelijk mogelijk blijven.
  • Bijwerken einddatum episode: door de komst van het ZPM was deze stap 2 van het jaarwerk vorig jaar niet beschikbaar. Nu is dit wel weer het geval, en kun je deze functie weer gebruiken om je inactieve episodes snel en correct af te sluiten. Is er al geruime tijd geen activiteit zichtbaar onder een episode (in de afspraken of journaals)? Dan wordt de episode afgesloten op de datum van de meest recente vermelding in het dossier.
Jaarwerk GGZ

Aangezien patiënten nog tot eind januari van zorgverzekeraar kunnen overstappen, adviseren wij het jaarwerk pas eind januari uit te voeren. De handleiding voor het Jaarwerk GGZ 2023 vind je hier.

Let op

Momenteel werkt stap 5 van het jaawerk nog niet helemaal zoals het hoort. Bij het uitvoeren van de stap worden er alleen nieuwe overeenkomsten aangemaakt voor patiënten die eerder geen overeenkomst hadden. Patiënten die al een overeenkomst hebben krijgen dus geen overeenkomst voor 2023. Er wordt momenteel hard gewerkt om dit probleem om te lossen.

Het is wel mogelijk om de overeenkomsten voor 2023 handmatig aan te maken op patiëntniveau in het dossier.

Categorieën