Welkom bij onze kennisbank

Tip: Start met typen in het bovenstaande veld voor een zoekopdracht of browse door de documenten via onderstaande categorieën.

< Alle onderwerpen
Printen

Week 36 Incura V4.157.0

Deze week worden er opnieuw wijzigingen doorgevoerd in Incura, dit betreft alle disciplines. Naast algemene verbeteringen om de snelheid en stabiliteit van Incura te verbeteren, en om de continuïteit nu en in de toekomst te verzekeren, biedt de nieuwe versie ook nog de onderstaande aanpassingen.

Alle disciplines

Verwijderen van notities met multiselect

In de agenda kun je ‘multiselect’ toepassen, dat wil zeggen: je kunt meerdere agendavermeldingen tegelijk selecteren om vervolgens acties uit te voeren met de gehele selectie. Je maakt zo’n selectie door de Ctrl-toets op het toetsenbord ingedrukt te houden en met de muis op de gewenste agendareserveringen te klikken. Vervolgens kun je acties uitvoeren op de gehele geselecteerde groep. Op een Apple computer gebruikt u de Ctrl of de Command toets.

Eerder bleek het verwijderen van notities niet voor alle geselecteerde items uit de multiselect te werken. Dat is met ingang van deze release verholpen.

GGZ

Aanlevering ZVT-gegevens beëindigd

Tussen 1 juli en 1 september dit jaar konden de gegevens over de zorgvraagtypering (ZVT) bij de NZa aangeleverd worden. Nu die termijn is verstreken, is voor alle duidelijkheid ook de knop voor het starten van deze aanlevering verborgen. Uiteraard houd je wel toegang tot de gegevens die door jou aangeleverd zijn! Navigeer daarvoor naar Management > Aanleveringen > ZVT en selecteer de aanlevering die je wilt bekijken (in het algemeen zal er maar 1 zijn), de knoppen voor het bekijken van de aanlevering en het verwerkingsverslag verschijnen dan rechtsboven.

Declareren als “Zorginstelling” of “Vrijgevestigde” (Zorgprestatiemodel)

Om op de juiste wijze zorg binnen het Zorgprestatiemodel te declareren, moet bekend zijn of je praktijk de status “Zorginstelling” of “Vrijgevestigde” heeft. Op dit moment leidt Incura dat af uit je AGB, maar dat zal per 1-1-2024 niet meer mogelijk zijn. Zie de website van het Kwaliteitsstatuut voor meer toelichting, specifiek het communicatiebericht bij de wijziging van 11 mei jl.

Vooruitlopend op deze wijziging introduceert Incura een aanvullende praktijkinstelling. Hiermee kun je zelf aangeven of je praktijk vrijgevestigd of zorginstelling is, zodat de declaratie correct wordt aangemaakt.

NB: wij hebben deze Incura-instelling nu zelf de juiste waarde gegeven. In elk geval tot 1-1-2024 is van jou dus geen actie nodig!

Categorieën