Welkom bij onze kennisbank

Tip: Start met typen in het bovenstaande veld voor een zoekopdracht of browse door de documenten via onderstaande categorieën.

< Alle onderwerpen
Printen

Week 42 Incura V4.158.0

Deze week worden er opnieuw wijzigingen doorgevoerd in Incura, dit betreft alle disciplines. Naast algemene verbeteringen om de snelheid en stabiliteit van Incura te verbeteren, en om de continuïteit nu en in de toekomst te verzekeren, biedt de nieuwe versie ook nog de onderstaande aanpassingen.

GGZ

Overzicht ‘Signaleringen ZPM facturatie’: ook groepsprestaties getoond

In de Incura-overzichten vind je het overzicht ‘Signaleringen ZPM facturatie’. Wij adviseren je om de signalen op dit overzicht na te lopen voordat je de facturatie start van de prestaties onder het Zorgprestatiemodel (ZPM).

Tot nu toe waren de groepsprestaties niet opgenomen in het genoemde overzicht. De nieuwe versie 4.158.0 brengt hier verandering in: ook hiervoor kun je nu dus signaleringen ontvangen.

FT/OT/ER/LO

Voorbereidingen nieuwe declaratiestandaard GDS801 (FT/OT/ER/LO)

Voor paramedische zorg geleverd vanaf 1-4-2024 zal een nieuwe declaratiestandaard gelden. Deze standaard heet GDS801 v2.0 (GDS = Generieke Declaratie Standaard) en vervangt de huidige standaard PM304. De beroepsverenigingen hebben jou en ook ons als EPD-leverancier geïnformeerd over de komst van die nieuwe standaard. We nemen aan dat je hiervan op de hoogte bent, bij vragen kun je uiteraard terecht bij je beroepsvereniging. Ben je geïnteresseerd in meer details? De volledige specificatie van de nieuwe standaard vind je bij Vektis.

Bij Incura zijn we inmiddels gestart met de voorbereidingen op deze wijziging. Incura-versie 4.158.0 bevat daarom al een aantal aanpassingen hiervoor: deels is dat nog onzichtbaar, maar deels merk je dat al op het scherm. Zie het volgende punt!

Lichaamslocatie als toevoeging aan de diagnose (FT/OT)

Als onderdeel van die nieuwe declaratiestandaard GDS801 wordt de diagnoseregistratie met DCSPH-codes aangevuld met een aanduiding van de lichaamslocatie. Dat wil zeggen: bij de diagnosecode wordt (indien van toepassing) aangegeven of de klacht de linker of rechter lichaamshelft betreft, of mogelijk beide. Voor declaratie van de prestatiecodes vanaf 1-4-2024 is dus registratie van de lichaamslocatie nodig.

Incura biedt je nu al de mogelijkheid om de lichaamslocaties in te vullen, zodat je ruim de tijd hebt om dit voor 1-4-2024 te registreren. Op elke plek waar je een DCSPH-code kunt registreren, geeft Incura ook de mogelijkheid om een lichaamslocatie toe te voegen. NB: alleen de therapeutische diagnose (en niet de verwijsdiagnose) wordt gebruikt voor declaratie, het is dus niet noodzakelijk om alle velden in te vullen.

Vertaling van online intakes naar verkort dossierformulier

Als je gebruik maakt van de online intakes dan ken je de mogelijkheid om de beantwoording hiervan naar je dossier te vertalen. Dit was echter niet goed bruikbaar in combinatie met het verkorte dossierformulier. Met ingang van deze Incura-versie is dat hersteld, en kun je ook bij gebruik van het dossierformulier eenvoudig de inhoud van de online intake overnemen.

Categorieën