Welkom bij onze kennisbank

Tip: Start met typen in het bovenstaande veld voor een zoekopdracht of browse door de documenten via onderstaande categorieën.

< Alle onderwerpen
Printen

Week 15 Incura v 4.164.0

Deze week worden er opnieuw wijzigingen doorgevoerd in Incura, dit betreft alle disciplines. Naast algemene verbeteringen om de snelheid en stabiliteit van Incura te verbeteren. Specifiek voor de Fysiotherapie en Oefentherapie is functionaliteit toegevoegd om de lichaamslocatie aan te geven. Dit als voorbereiding op de nieuwe declaratiestandaard.

FT/OT

Signalering op registratie lichaamslocatie (GDS801)

Waarschijnlijk ken je al de signalering op de DCSPH-diagnosecodes: als je een diagnosecode kiest die niet op de ‘uniforme lijst’ staat (en die dus in principe niet geschikt is voor declaratie), dan verschijnt bij de diagnosecode een signalering. Zie onderstaand voorbeeld van het Analyse-formulier:

Zoals we al een aantal keer eerder meldden, zal voor paramedische zorg geleverd vanaf 1-7-2024 zal een nieuwe declaratiestandaard gelden. Deze standaard heet GDS801 v2.0 (GDS = Generieke Declaratie Standaard) en vervangt de huidige standaard PM304. De komst van deze standaard betekent onder meer dat je bij bepaalde diagnosecodes een lichaamslocatie moet registreren. Dit veld vind je daarom al enige tijd in Incura direct boven de diagnosecodes: zie onze releasenotes bij versie 4.158.0.

Nieuw in deze versie is de signalering dat de lichaamslocatie geregistreerd moet worden voor een juiste declaratie. Deze signalering is afhankelijk van de gekozen diagnosecode. Je ziet een signalering als je een diagnosecode hebt gevuld die een lichaamslocatie vereist, maar je hebt deze nog niet vastgelegd. Basis voor deze signaleringen is een codelijst die door Zorgverzekeraars Nederland wordt beheerd, maar die te vinden is bij de documentatie van Vektis. Een voorbeeld van deze signalering vind je hieronder:

Categorieën